Nationaal Park De Meinweg

Het Nationaal Park De Meinweg ligt ten oosten van Roermond tegen de Duitse grens en is onderdeel van het Duits - Nederlandse grenspark Maas-Swalm-Nette. Het gebied heeft een oppervlakte van circa 1.800 ha.

Geologisch gezien is het landschap van De Meinweg uniek in Nederland. Het bestaat uit terrassen met steile overgangen die in de loop van tienduizenden jaren zijn ontstaan door inschuringen van de Maas in de aardkorst langs de drie breuklijnen die door het gebied lopen.

Wandelend of fietsend door de bossen, heidevelden, vennen en beekdalen in het Meinweggebied kunt u zomaar oog in oog komen te staan met wilde dieren zoals IJslandse Pony’s, Schotse Hooglanders en wilde zwijnen. Het gebied is tevens een uitstekend leefgebied voor reptielen en amfibieën en herbergt soorten die nergens anders in Limburg voorkomen zoals bijvoorbeeld de adder. Deze gifslang is ook terug te zien in het logo van het Nationaal Park.

De Meinweg is een heerlijk gebied om te recreëren. Men kan de natuur te voet, per fiets of paard ontdekken en zichzelf daarna in het bezoekerscentrum trakteren op een lekker stukje Limburgse vlaai. Ook worden er diverse (groeps)activiteiten georganiseerd en projecten in het kader van de natuur- en milieueducatie voor basisscholen.

Klik hier voor meer informatie over Nationaal Park De Meinweg.